Vier tips voor een goed artikel!

Een goede tekst is bepalend voor jouw website. Het zorgt ervoor dat jouw website er aantrekkelijk uitziet, dat je hoger in de zoekresultaten van Google eindigt en dat de bezoekers van jouw website uiteindelijk klanten worden. Maar bij het schrijven van een goede tekst komt veel kijken. Het is niet zomaar iets dat je even uit je mouw schudt. Het is iets waar je zeer goed over na moet denken. Een goed artikel is namelijk bepalend. Het is daarom erg belangrijk dat je weet hoe je een goede tekst schrijft. Met deze tips kom je alvast een heel eind.

 

Ga eens denken als de bezoeker!

Veel mensen zeggen vaak als je denkt als de ander dan weet je pas echt hoe die ander denkt. En dit is nou precies waar ik op doel Als je precies weet wat je bezoeker wilt, denkt , zoekt en dergelijke, pas dan kun jij de perfecte tekst schrijven. Dit heet inlevingsvermogen. Het is immers de bedoeling dat je van  jouw bezoeker een klant maakt. Je hebt er namelijk niks aan als iemand jouw website alleen maar bezoekt en er uiteindelijk niemand is die die iets koopt. Dit zijn natuurlijk geen klanten en dat is natuurlijk wel wat je uiteindelijk wilt. Een klant die iets koopt op jouw website. Hoe meer je jezelf in leeft in de bezoeker, hoe meer jij de perfecte tekst schrijft waarmee je de juiste bezoeker aantrekt en zijn interesse houdt.

 

Goed onderzoek is hetzelfde werk!

Voordat je een onderwerp kiest voor jouw artikel is het belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet. Ga eerst een bedenken wat voor onderwerpen je nodigt hebt in plaats van dat je lukraak een artikel schrijft. Het helpt echt als je goed weet wat jouw bezoeker zoekt en wat voor artikel echt passend is voor op jouw website. Indien je een website hebt over schoenen ga je natuurlijk geen artikel schrijven over koeien.

 

Wees origineel!

Het internet staat bol van de teksten en elke dag komt er een tekst bij. Het is daarom van belang dat je origineel bent. Je wilt natuurlijk opvallen tussen die vele bomen. Wees daarom origineel, want daarmee trek je bezoekers en Google selecteert je beter.

 

Gebruik de juiste zoekwoorden!

Door de juiste zoekwoorden te selecteren verhoog je jouw zoekresultaten. Je kunt op die manier een hoger zoekresultaat behalen. Er zijn immers veel websites en daardoor is Google erg selectief. De kleine spinnetjes waar Google gebruik van maakt zoeken overal en zoeken op de woorden waar bezoekers het meeste opzoeken. Pak je dus zoekwoorden die helemaal niet van belang zijn, dan loop je een grote kans dat je nooit in de top tien van beste zoekresultaten komt. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips te bedenken maar met deze vier tips voor een goed artikel kom je al een heel eind.

 

Voordelen van websites

De digitale revolutie is aangebroken. En we staan nog maar aan het begin. Na de industriële revolutie gaan wij een nieuwe revolutie in. Hij is al even gaande, maar nog lang niet op zijn hoogtepunt. We staan nog maar aan het begin. Het ontstaan van de computer en het internet zijn de aanzet geweest. Sinds de consument  en bedrijven de computer en het internet is zijn gaan gebruiken is het niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Winkelen, informatie opzoeken, advies raadplegen, bedrijven zoeken, alles doen we online. Je kan er dus niet meer omheen. Niet meer mee doen met de digitale revolutie is funest voor je bedrijf. Je kunt er niet meer onderuit. Helaas zijn er nog steeds veel bedrijven die niet of nauwelijks  gebruik maken van het internet. Zonde want het biedt zoveel mogelijkheden. Misschien heb je al besloten dat je verder moet met internet,maar weet je niet hoe? Allemaal dingen die een rol kunnen spelen. Hieronder vertel ik meer over het belang van internet en een website voor je bedrijf, en de mogelijkheden.

Websites zijn niet meer weg te denken

Websites zijn niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. Maar 25 jaar geleden waren websites nog niet zo gewoon. Toen waren er maar 50 van op de hele wereld. Bovendien werden websites toen voornamelijk gebruikt door universiteiten. Men had nog steeds het idee dat de dure hardware niet voor de gewone man geschikt was. Toch kwam daar omstreeks 1993 verandering in toen Mosaic verscheen met een eerste grafische vormgeving. Een website met alleen tekstuele informatie werd steeds meer vormgegeven. Aanvankelijk werden websites eerst met Gopher geschreven, maar het World Wide Web Consortium (W3C) stelde HTML voor. Daarna ging de opmars van websites door de toenemende verbindingssnelheid en de (goedkopere) hardware  steeds sneller.

Een webpagina is een online document (meestal) geschreven in HTML en bijna altijd beschikbaar via HTTP.

Digitaal visitekaartje

Tegenwoordig zijn websites zelfs de vervangingen van de papieren visitekaartjes. Wie geen website heeft die hoort er niet meer bij. Visite kaartjes zijn ooit in China ontstaan als aankondigings kaartjes voor visites bij de koning. Door Europese handelaren zijn ze ooit naar het westen gehaald, zij zagen de handigheid er wel van in. Aanvankelijk werden ze gebruikt voor: aankondigingen van feestjes, persoonlijk entreebewijs en dergelijke. Nu beschikt bijna iedereen over een visitekaartje. Ze zijn nog steeds handig, daar je een website niet zomaar in je broekzak kan stoppen. Je kan ze aan een klant geven. De perfecte promotie voor je bedrijf en je website. Eigenlijk is een  website een online visitekaartje van jouw bedrijf. Vroeger zocht je een bedrijf nog op in een telefoonboek of goudengids. Tegenwoordig gebruik je het internet. Een eigen website hebben is dus een absolute musthave, want ja bladeren in een Gouden Gids doet niemand meer.

Pixabay.com

Voordelen van het hebben van een website:

Het hebben van een website heeft veel voordelen. Natuurlijk dat je een online visitekaartje hebt. Daarnaast bestaat de Gouden Gids niet meer, dus is het niet meer dan logisch dat je op het internet gevonden wilt worden. Ben je goed vindbaar dan vindt een klant je snel. Je kan meer kwijt op je website over je bedrijf dan in een Goudengids advertentie of op een visitekaartje. Je kan wat vertellen over je visie, er staan contactgegeven op, referenties en reviews van klanten kunnen erop staan. Eigenlijk is een website een presentatie van jouw bedrijf in een notendop. Daarnaast kan het als voordeel hebben dat je meer klanten genereert van buiten jouw regio. Je bent namelijk in het hele land vindbaar en niet meer alleen maar in de regio sectie van de Goudengids. Het zou dus echt zonde zijn om geen website te hebben. Er zullen misschien ook wel wat nadelen zijn, maar die heb ik nog niet echt kunnen vinden. Zeker in het digitale tijdperk kan je niet meer zonder een website.

CMS staat voor: Content Management System!

Welke taal of systeem?

Je hebt er nu voor gekozen dat je toch een website wilt. Super! Mirweb kan u daar uiteraard mee helpen. Je kan een website op verschillende manieren maken. Programmeren in HTML is de meest bekende manier. Zeker vroeger omdat er toen nog geen CMS-systemen waren. Je kan er bij Myweb nog steeds voor kiezen om je website in HTML5 CSS3 te laten bouwen. Echter is dit best tijdrovend ( veel hogere kosten) en is je website niet standaard zoekmachine geoptimaliseerd. Geïntegreerde CMS-systemen (content-management-systeem ) beschikken namelijk over handige tools die het vinden van je website vergemakkelijken. Tuurlijk wil Mirweb er best een voor u programmeren. Maar als u de voordelen weet van een CMS-systeem (WordPress, Drupal, Joomla), dan weet u dat het nog meer voordelen biedt dan in HTML. Dit maakt HTML niet ondergeschikt. CMS bestaat ook voornamelijk uit HTML, echter is HTML en CSS3 er in samen gebracht, dit maakt het tot een sneller werkend systeem.  Maar voor een website van een klein of middelgroot bedrijf is een CMS-systeem het meest geschikt. Met een CMS-systeem kunt u namelijk zelf ook aanpassingen doen en zijn de kosten vaak lager.

Welk CMS-syteem?

U weet nu de voordelen van een CMS-systeem. U heeft er voor gekozen dat Mirweb deze voor u ontwerpt. Maar voor welk CMS-systeem kiest u nu? Dit is natuurlijk lastig uitleggen in een artikel. Het is echt persoonlijk. Het hangt echt geheel af van de wensen die u heeft. Een veel gebruikt en toegankelijk systeem is WordPress of Joomla. Hiermee krijgt u een eenvoudige en nette responsive website. Wilt u een webshop? Denkt u dan eens aan Prestashop of Magento. Wilt u een responsive website met iets meer mogelijkheden dan WordPress en Joomla? Dan komt u al snel uit bij Drupal.

U leest het al, de mogelijkheden zijn divers. Hiermee heb ik een kort beeld willen schetsen van wat er allemaal mogelijk is.  Door samen met u te onderzoeken en te kijken naar wat het beste bij uw wensen aansluit. U kunt altijd contact opnemen met Mirweb om uw mogelijkheden en wensen te bespreken.

 

Sinds een aantal jaar ben ik bezig om mezelf te ontwikkelen als professioneel tekstschrijver. Nu komen de opdrachten binnen druppelen, maar dat was in het begin wel anders. Zeker toen ik net begon met SEO-teksten. Ik weet het nog goed: ” bij de eerste opdracht die ik binnenkreeg sprong ik een gat in de lucht”. Het waren reviews voor spelletjes die zoekmachine georiënteerd moesten zijn. Ik kreeg een aantal zoekwoorden, een richtlijn en  links naar websites met spelletjes, daar moest ik dan een review over schrijven. Niet helemaal mijn ding, maar van elke opdracht krijg je ervaring. Dit was wat ik toen bij mezelf dacht. Na wat reviews voor hun te hebben geschreven en wat artikelen over SEO optimalisatie te hebben gelezen, kon ik naar mijn inziens het klusje wel klaren dacht ik. Gewoon veel zoekwoorden toevoegen en dan komt het vanzelf goed. Nou niets is minder waar, want bij de volgende opdracht ging ik dus gigantisch op mijn plaat.

De dichtheid van uw zoekwoorden is te groot! De content is waardeloos en niet gericht op bezoekers!

Waarom is de content waardeloos? Dacht ik bij mezelf. Het staat toch vol met zoekwoorden en dan is het toch goed. Google zoekt toch op zoekwoorden, dus dan moet de tekst er toch vol mee staan. Een grote zoekwoorden dichtheid is dan toch belangrijk? Dit waren allemaal dingen die door mijn hoofd heen spookte toen ik die afwijzing van mijn tweede opdrachtgever kreeg.

Nu een aantal jaar en vele opdrachten verder begrijp ik wat er wordt bedoeld. Daar web-teksten vroeger voornamelijk uit zoekwoorden bestonden en eigenlijk geen goede content bevatte, is het nu een combinatie van beiden. Zonder goede informatieve content die je website trekt geen bezoekers, maar zonder goede zoekwoorden en een juiste dichtheid geen goede content. Eigenlijk is dit besef na die harde afwijzing meteen gekomen. Spijt van mijn eerste opdracht heb ik nooit gehad. Het was op dat moment precies de juiste leerschool voor mij.De juiste dichtheid van zoekwoorden krijg je door goede content!

Na mijn tweede opdracht ben ik mij meer gaan richten op de informatie in een tekst en niet zo zeer op de zoekwoorden zelf. Ik deed wel onderzoek naar zoekwoorden en ze moesten er wel in staan voor mij, maar ik was niet meer zo gefocust op het zoekwoord zelf. Ik had mij namelijk zelf de volgende vraag gesteld: “Wat zou ik als bezoeker van een website nou willen lezen?” Deze vraag bleek mijn eigen gouden tip te zijn. Pas als je de bezoeker echt begrijpt weet je wat deze wil lezen. Hierdoor begon ik teksten te schrijven die de bezoeker interesseerde. Ik merkte dat de dichtheid van mijn zoekwoorden daardoor vanzelf minder werd.

Veel vetgedrukte woorden en een zee aan zoekwoorden zorgt niet voor een hogere plaats in Google. 

Als ik terug kijk naar mijn allereerste opdracht, dan hadden de mensen die zeiden dat ze verstand hadden van SEO (zoekmachine optimalisatie) er eigenlijk helemaal niet zoveel verstand van. Ik kreeg mijn eerste tekst zelfs nog terug ter correctie omdat: de tekst niet zwart zag van de vet gedrukte woorden en je niet kon zwemmen in een plasje water. Na het volgen van mijn eigen gouden tip kreeg ik steeds meer opdrachten. Ik kreeg zelfs complimenten omdat mijn tekst inhoud bevatte en geen zwarte zee. De algoritmes van Google (zogenaamde spiders) kijken allang niet meer naar de dichtheid van zoekwoorden, sterker nog je kan er zelfs lager door komen te staan in de ranking. En de algoritmes selecteren al helemaal niet op een woord dat dikker gedrukt staat in een tekst. Vet gedrukte kopjes kunnen helpen, maar een zwarte zee zonder inhoud werkt alleen maar tegen. Kortom bedenk jezelf goed of je met een overdreven zoekwoorden dichtheid wel goed doet!

 

 

 

“Mama, mag ik een Squeezie?” Twee vragende ogen kijken mij aan, als hij mij mee trekt naar een grote tafel bezaaid met plastic stressballetjes. Squeezies? Eerst waren het toch Spinners? Denk ik bij mezelf. “Nee joh, die zijn allang weer uit!” Met verbazende ogen kijk ik mijn zoontje aan, zo zie je maar hoe snel die trends gaan. Ik heb geen zin om mij mee te laten slepen in deze trend die over een paar weken toch al weer is overgewaaid. Toch knap dat mensen precies op tijd in een trend springen. Ik begrijp natuurlijk wel dat mijn zoontje er een wil. Helaas is hij zijn zakgeld vergeten, dus ik wijs hem erop dat hij dat de volgende keer mee moet nemen. Echter daar gaat de essentie van dit artikel natuurlijk niet over, want jullie zitten waarschijnlijk allemaal niet te wachten op een artikel over Squeezies.

 

Trends zijn er altijd

Trends zijn er eigenlijk altijd. Of het nu gaat om een trend in de mode, op school, in de ICT, eigenlijk zijn er overal trends. Een goede voorbeeld hiervan is natuurlijk mijn verhaal over de Squeezie. Sommige trends blijven lang, sommige trends zijn langzaam, sommige trends worden uiteindelijk een levensstijl of iets wat ingeburgerd raakt in de maatschappij, maar de meeste trends verdwijnen gewoon weer. Het is nooit te voorspellen wanneer iets een trend wordt. Een ding dat wel vaststaat is dat trends er altijd zullen zijn.

 

De HSL onder de trends

De ontwikkeling in trends moet je eigenlijk als een groot treinnetwerk zien. Zo heb je: boemeltreinen, stoptreinen, sneltreinen en hogesnelheidstreinen. Sommige treinverbindingen worden zo populair dat ze worden veranderd van boemeltrein in hogesnelheidstrein. De ontwikkeling van de sociale media is begonnen als boemeltrein, maar al snel omgezet in een hogesnelheidslijn. Social Media is een blijvende trend die zich in sneltreinvaart ontwikkeld. Maar hoe hou je zo’n trend nou bij? Hoe weet je nou of je met de juiste trend mee lift? Welke social media past nou bij jouw bedrijf? Hoe kan je erop inspelen? Dit zijn allemaal vragen die van belang kunnen zijn om de juiste trend op social media gebied bij jouw bedrijf te vinden. Alleen met de juiste informatie kan je een goede marketingstrategie genereren.

 

Maar hoe hou je zo’n trend nou bij?

Trends bijhouden is bijna een sport. Allereerst is het belangrijk om te weten dat trends  meestal niet in Nederland ontstaan.Veel trends ontstaan in Amerika en Japan. Lees artikelen uit deze landen en houdt de social media daar bij. Stel bijvoorbeeld je Twitter in met een Twitterdesk, zo kan je instellen welk onderwerp je interessant vind, als iets een trend is weet je dat gauw genoeg. Praat met mensen zoals: vrienden, collega’s en mensen op social media. Vraag wat ze inspireert en  aanspreekt. Dit zijn een aantal kleine stapjes die je kunnen helpen om trends bij te houden. Toch blijft het natuurlijk lastig zeker wat Social Media betreft. Eigenlijk is dat een dagtaak. Maar alle kleine beetjes helpen. Ook in de Social Media trend verandert er continu van alles. De ene groep gebruikte eerst veel Twitter en nu weer meer Facebook. Zo verandert alles continu. Houdt het dus goed bij als je het belangrijk vindt om met trends in te spelen op je bedrijf.

Hoe weet je nou of je met de juiste trend mee lift?

Het is altijd lastig te weten of iets juist is. Allereerst moet je kijken of jouw doelgroep het interessant vindt of erbij zit. Als je dat weet, dan zit je al voor een heel groot deel op de juiste weg.

Welke social media past nou bij jouw bedrijf?

Je moet kijken wat voor soort klanten jij hebt. Heb je veel klanten die tussen de 13 en 18 zijn? Pak dan een Social-Media kanaal die bij deze groep populair is zoals bijvoorbeeld: Tumblr en Snapchat. Het is wel belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is, zou je in dit geval Facebook pakken dan zou je al een hele grote plank misslaan daar deze doelgroep Facebook niet veel gebruikt. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, maar daarmee wil ik wel aangeven dat het belangrijk is om goed te kijken naar je doelgroep. In het geval van Myweb heb ik gekozen voor Linkedin en Google+. Dit vanwege het feit dat ik voornamelijk voor en met bedrijven werk en deze bijvoorbeeld veel op Linkedin zitten.

Hoe kan je erop inspelen?

Door goed te kijken naar wie je doelgroep is en wat hun gedrag is kan je goed op hun inspelen. Dit is echter wel erg lastig en vraagt veel tijd. Ook ik vind dit nog steeds lastig. In het geval van Mirweb speelt Mirweb in op de blog trend, daarom plaatst Mir Web artikelen op Linkedin en Google+.

 

Voor mij is het natuurlijk ook nog een gokje en leren. Toch zeg ik altijd tegen mijzelf aldoende leert men. Tuurlijk ik heb veel gelezen, cursussen gevolgd en dingen uitgeprobeerd, maar dan nog is het altijd de vraag of iets aanslaat. Het is in ieder geval een vaststaand gegeven dat het ook belangrijk is voor een webdesigner en tekstschrijver om op de hoogte te zijn van alle trends en ontwikkelingen in Social-Medialand. Ik moet immers mijn klanten weer helpen met het werven van hun klanten. Hiermee kan ik weer in spelen op SEO en een goede website in elkaar zetten. Kortom het is belangrijk dat Mirweb van alle markten thuis is. Ik ga in ieder geval aan de slag met mijn blogartikelen en ik hoop dat jullie meelezen en er wat van opsteken.