Met een gerichte marketing campagne bereik je jouw doel eerder. Dit is de kunst van online marketing. Hieronder beschrijven we kort hoe je een gerichte campagne opstelt.

Hoe stel je een gerichte campagne op?

Allereerst moet je een doel voor jezelf stellen. Indien je het doel voor ogen hebt ga jij jezelf in je klanten verplaatsen. Stel jezelf dan de volgende vragen?

 • Wat verwacht ik van mijn klanten?
 • Wat verwachten mijn klanten van mij?
 • Wat voor informatie wil ik ze geven?
 • Wat voor informatie verwachten ze?
 • Wat willen klanten leren?
 • Hoe wil ik je klanten informatie geven?
 • Wat wil ik ze vertellen?
 • Welk social media kanaal zet ik in?
 • Hoe zet ik dat sociaal media kanaal in?
 • Wat voor content ga ik gebruiken?

Dit zijn allemaal hele simpele vragen die jou kunnen helpen om een gerichte campagne op te stellen. Indien je deze vragen allemaal beantwoord hebt voor jezelf ga je als volgt te werk:

 • Stel een duidelijk SMART doel (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden).
 • Maak een planning.
 • Stel een content plan op, zet daar precies in wat, wanneer en hoe je het wilt overbrengen.
 • Analyseer alles tussendoor na.

Met deze bovenstaande tips zul je een heel eind komen. Jouw online marketing campagne zal dan veel overzichtelijker zijn. Uiteindelijk zul je jouw doel makkelijker bereiken. Indien je hulp wilt kun je altijd mij van Mirweb inschakelen. Samen met jou kijk ik naar de beste manier om aandacht voor jouw bedrijf te krijgen.

Zonder duidelijk doel is het onmogelijk om jezelf goed in je klant te kunnen verplaatsen. Daarom stel ik dit als derde tip. Hieronder vertel ik meer waarom.

Zonder goed doel kun je niet inspelen op de klant!

Als je geen goed doel voor ogen hebt is het heel lastig om goed in te spelen op het inlevingsvermogen van de klant. Dit heb ik zelf ook ervaren. Heel simpel voorbeeld: ik wou zelf al heel lang een blog gaan maken op mijn website voor mirweb. Ik had alleen geen goed doel gesteld. De ene keer schreef ik over zoekresultaten en wat dat inhield, de andere keer schreef ik over Mirweb. Maar wat was nu het doel van die artikelen? Juist er was geen doel. Nu heb ik als doel gesteld dat ik de bezoekers van mijn website (jullie dus) meer bij Mirweb wil betrekken. Door dit doel voor mezelf te stellen schrijf ik gerichter en kom ik meer tot mijn kern.

Kruip in de huid van je klant!

Toen ik eenmaal het doel voor mijzelf had gesteld kon ik verder met mijn online marketing campagne. Ik wil meer volgers en meer bezoekers, daarom heb ik voor mijzelf dat doel opgesteld. Nu was het voor mij taak om te kijken naar de volgende stap. Waar moet ik nu over schrijven? Wat spreekt de klanten aan? Allemaal vragen die bij mij naar boven kwamen. Ik kon daar maar een antwoord opgeven. ” Kruip in de huid van je klant!” Alleen dan weet je echt wat een klant wil en wat interessant is om over te schrijven.

Hoe kruip je in de huid van de klant?

Ja bovenstaande citaat is natuurlijk heel makkelijk gezegd. Nu rijst de vraag boven: “Hoe doe je dat? “

 1. Doe marktonderzoek
 2. Analyseer al je berichten
 3. Kijk naar wat de klant wilt
 4. Bedenkt wat je zelf zou willen lezen
 5. Stel vragen en vraag om feedback
 6. Kijk naar wat de concurrent doet

Met deze kleine handelingen kun je al veel bereiken en meer volgers krijgen. Er zijn nog veel meer truucjes om online in te spelen op je klanten en in hun huid te kruipen, maar hier moet je al veel mee kunnen.

Tegenwoordig is online marketing niet meer weg te denken in onze marketingstrategie. Toch is een goede basis belangrijk om meer volgers en ook klanten te genereren. Zonder duidelijke basis doe je maar wat. Dit zorgt uiteindelijk voor een onoverzichtelijk rotzooitje en daarmee kom je niet tot de kern. Met als gevolg dat je jouw klanten minder goed bereikt. Daarom geef ik een aantal keer per week tips.

Hoe stel je een duidelijk doel?

We hebben kort aangegeven dat een goede basis begint met het stellen van een duidelijk doel. Maar hoe stel je dit duidelijk op? Eigenlijk is het heel makkelijk. Schrijf voor jezelf op pen en papier eerst eens wat dingen op die je wilt bereiken. Daarna ga je sorteren en wegstrepen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je twee dingen overhoudt waar je de komende tijd aan wilt werken. Dit is dus je doel.

Waarom zou je een doel stellen?

Ik heb zelf gemerkt dat als ik content maak en dit online zet een goede basis door het stellen van een doel echt helpt. Ik heb wel eens in het wilde weg artikelen geplaatst. Maar daarmee week ik steeds van mijn doel af, uiteindelijk bereikte ik niet wat ik echt voor ogen had.

Wat is belangrijk voor het stellen van een goed doel:

Houdt alles kort en krachtig.

Wees concreet in wat je wilt.

Heb geen haast, doe alles in stapjes.

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer tips die ik aan je kan geven. Toch is dit al een goede basis om mee te beginnen. Met deze tips om een doel te stellen maak je die belangrijke basis.

goede content is belangrijk

Je moet eerst de basis weten!

Met de juiste content stenen bouw je de mooiste toren!

Eigenlijk geldt het verhaal van het bouwen met Duplo ook voor het schrijven van content. Als je heel simpel nadenkt is het niets anders dan bouwen met Duplo. Je gaat als eerste ook heel geconcentreerd te werk. Je observeert, je onderzoekt, je voelt. Dan stel je een doel en je doelgroep in. Indien je dit hebt ingesteld maak je een plan. Je bedenkt wat je wilt doen, wat voor content je wilt maken. Wil je artikelen schrijven? Wil je foto’s maken? Wil je video’s maken? Eigenlijk zijn het precies dezelfde handelingen die mijn zoon deed maar dan omgekeerd. Je moet eerst de basis weten voordat je aan de slag kunt.

Content moet je opbouwen

Indien je jouw basis weet en een plan hebt gemaakt kun je beginnen met het maken van content. Het is belangrijk dat je dit net als met Duplo steen voor steen opbouwt. Wat wil je overbrengen? Wanneer komt de climax? Je begint eigenlijk een verhaal en bouwt dat steentje voor steentje op. Zo trek je de interesse van de bezoeker. Je informeert de bezoeker zo heel gestructureerd. Content moet je dus echt stap voor stap opbouwen.

Nadat je een basis en een plan hebt gemaakt, de content hebt gecreëerd en weet wat je wilt kun je echt gaan bouwen. Hoe beter de content, hoe mooier de stenen, hoe mooier de toren. Maak dus de juiste content waarmee je bezoekers bereikt en maak zo het mooiste huis waar je trots op kunt zijn.

Vier tips voor een goed artikel!

Een goede tekst is bepalend voor jouw website. Het zorgt ervoor dat jouw website er aantrekkelijk uitziet, dat je hoger in de zoekresultaten van Google eindigt en dat de bezoekers van jouw website uiteindelijk klanten worden. Maar bij het schrijven van een goede tekst komt veel kijken. Het is niet zomaar iets dat je even uit je mouw schudt. Het is iets waar je zeer goed over na moet denken. Een goed artikel is namelijk bepalend. Het is daarom erg belangrijk dat je weet hoe je een goede tekst schrijft. Met deze tips kom je alvast een heel eind.

 

Ga eens denken als de bezoeker!

Veel mensen zeggen vaak als je denkt als de ander dan weet je pas echt hoe die ander denkt. En dit is nou precies waar ik op doel Als je precies weet wat je bezoeker wilt, denkt , zoekt en dergelijke, pas dan kun jij de perfecte tekst schrijven. Dit heet inlevingsvermogen. Het is immers de bedoeling dat je van  jouw bezoeker een klant maakt. Je hebt er namelijk niks aan als iemand jouw website alleen maar bezoekt en er uiteindelijk niemand is die die iets koopt. Dit zijn natuurlijk geen klanten en dat is natuurlijk wel wat je uiteindelijk wilt. Een klant die iets koopt op jouw website. Hoe meer je jezelf in leeft in de bezoeker, hoe meer jij de perfecte tekst schrijft waarmee je de juiste bezoeker aantrekt en zijn interesse houdt.

 

Goed onderzoek is hetzelfde werk!

Voordat je een onderwerp kiest voor jouw artikel is het belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet. Ga eerst een bedenken wat voor onderwerpen je nodigt hebt in plaats van dat je lukraak een artikel schrijft. Het helpt echt als je goed weet wat jouw bezoeker zoekt en wat voor artikel echt passend is voor op jouw website. Indien je een website hebt over schoenen ga je natuurlijk geen artikel schrijven over koeien.

 

Wees origineel!

Het internet staat bol van de teksten en elke dag komt er een tekst bij. Het is daarom van belang dat je origineel bent. Je wilt natuurlijk opvallen tussen die vele bomen. Wees daarom origineel, want daarmee trek je bezoekers en Google selecteert je beter.

 

Gebruik de juiste zoekwoorden!

Door de juiste zoekwoorden te selecteren verhoog je jouw zoekresultaten. Je kunt op die manier een hoger zoekresultaat behalen. Er zijn immers veel websites en daardoor is Google erg selectief. De kleine spinnetjes waar Google gebruik van maakt zoeken overal en zoeken op de woorden waar bezoekers het meeste opzoeken. Pak je dus zoekwoorden die helemaal niet van belang zijn, dan loop je een grote kans dat je nooit in de top tien van beste zoekresultaten komt. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips te bedenken maar met deze vier tips voor een goed artikel kom je al een heel eind.