Mirweb schrijft jouw teksten!
Copyright by Mirweb!

Tekstschrijven is mij op het lijf geschreven. Niet voor niets schrijf ik al ruim drie jaar SEO teksten voor diverse bedrijven. In dit artikel leg ik uit hoe ik werk!

Stap 1:”Ik luister naar de klant!”

Voordat ik aan een tekst begin vind ik het belangrijk dat ik goed weet wat de klant wil. Ik kan natuurlijk wel aan een tekst beginnen, maar als het niet bij de klant aansluit dan heeft het weinig zin.

Stap 2:” Ik stel een doel!”

Nadat ik naar de klant heb geluisterd stel ik een doel op. Aan de hand van dit doel kan ik een onderwerp voor een tekst bedenken.

Stap 3: ” Ik bedenk het onderwerp!”

Ik heb nu een doel en aan de hand daarvan bedenkt ik een onderwerp. In dit geval voor deze tekst heb ik bedacht dat ik uitleg hoe ik een goede SEO tekst schrijf.

Stap 4: ” Ik zoek de juiste zoekwoorden!”

Ik heb nu het juiste onderwerp en nu is het belangrijk dat ik de juiste zoekwoorden erbij vindt. Het is immers de bedoeling dat ik een SEO tekst schrijf. In dit geval heb ik gebruik gemaakt van een zoekwoorden tool. Deze kun je heel makkelijk online vinden. Aan de hand van de juiste zoekwoorden kijk ik welke ik kan gebruiken. Het is belangrijk dat je kijkt naar: de concurrentie, de bereikbaarheid, zoek frequentie en de combinatie.

Stap 5: ” Maak de juiste combinatie van zoekwoorden!”

Ik heb nu een aantal zoekwoorden gevonden. In dit geval: SEO, teksten, tekstschrijven, online vindbaarheid en hoe. Dit is maar een kleine opsomming, echter wil ik je er een voorbeeld mee geven. Ik kan nu alle zoekwoorden combineren en deze gebruiken in zinnen.

Stap 6: ” Ga je tekst schrijven!”

Nu weet je welke zoekwoorden je wilt gebruiken. Deze vergroten je vindbaarheid. Het is belangrijk dat je zoekwoorden blijft gebruiken die relevant is voor het onderwerp, dat de tekst niet vol staat met alleen zoekwoorden en dat je tekst informatief is.

Stap 7:” Controleer je tekst en lees hem meerdere keren na!

Het is belangrijk om zeker te weten dat je tekst goed is. Leg hem daarom even aan de kant voor je hem publiceert. Het is belangrijk om deze na te lezen!

Please follow and like us:
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share