FAQ

Veel gestelde vragen

 

Op deze pagina beantwoord Mirweb alle veelgestelde vragen omtrent: tekstschrijven, social media beheer, social media, online- en content marketing. 

 

 

 

SEO (zoekmachine optimalisatie)

SEO is een algemene term voor zoekmachine optimalisatie. Door middel van SEO kunt u ervoor zorgen dat uw website beter online te vinden is. Ik krijg vaak veel vragen met betrekking tot SEO. Hier vindt u een aantal veel gestelde vragen. Hier kunt u het antwoord vinden die met SEO te maken hebben. Op deze manier zult u beter begrijpen wat SEO inhoudt en het belang ervan inzien. 

Wat is SEO? 

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Met zoekmachine optimalisatie zorgt u ervoor dat uw website hoger in Google komt te staan. U vindt meer informatie over SEO op de website van Mirweb. Wil je kort wat uitleg? Kijk dan dit filmpje.

Hoe werkt SEO?

Door de juiste zoekwoorden te zoeken waarop bezoekers en eventuele klanten zoeken, en deze in teksten te schrijven geeft u uw website meer bekendheid. Google of andere zoekmachines vinden uw website daar mensen uw website vinden en hierop klikken. Op deze manier zullen ze uiteindelijk uw website vinden. 

Wat is de ideale lengte voor een SEO tekst?

Voor de juiste zoekmachine optimalisatie is het van belang dat u serieuze en goede teksten schrijft. Indien u korte teksten schrijft zullen de zoekmachines uw website als niet serieus ervaren. Ze zullen juist denken dat u uw teksten alleen schrijft voor SEO. 

Hoe kom je op de eerste pagina in Google?

Het is de droom van iedere ondernemer om op de eerste pagina in Google te staan. Er zijn een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat uw pagina op de eerste pagina in Google komt. Mirweb moet u wel benadrukken dat hier een lange periode overheen gaat. U kunt niet verwachten dat u meteen op de eerste pagina staat. Deze garantie kan niemand u geven. Toch, zijn er factoren die er wel voor kunnen zorgen dat u hoger in Google komt te staan. 

Hoelang moet je blog zijn voor SEO?

Er zijn diverse meningen over hoelang een tekst moet zijn voor SEO. Wel is het zo dat je minimaal 300 woorden moet schrijven. Uit diverse onderzoeken blijkt dat je tussen de 1000 en 2000 of meer zoekwoorden serieus wordt genomen door Google. 

 

u Voice Search

Voice Search is upcoming. Op dit moment gaat naar verwachting in de loop van 2020 annex 2021 meer dan 50% van de Nederlanders gebruik maken van Voice Search. Mirweb is hierin gespecialiseerd. Zij heeft zich hierin verdiept. Mirweb krijgt hier vaak vragen over en kan u helpen om uw website Voice Search te optimaliseren. 

Wat is Voice Search?

 Voice staat voor stem. Search staat voor zoeken. Vrij vertaald staat het dus voor stem-zoeken. Google biedt tegenwoordig de optie om een zoekopdracht uit te voeren door middel van je stem. U klikt op het icoontje dat in de zoekbalk staat, dit is een microfoontje, dan zegt u wat u zoekt. Google die neemt de opdracht aan en zoekt op basis van uw spraak de bijbehorende website. Ook andere zoekmachines maken gebruik van deze optie. Daarnaast zijn er ook diverse stemassistenten. Zo beschikt Apple over Siri. Via Siri spreek je een zoekopdracht in of stelt  u een vraag. Siri zoekt de bijbehorende website voor u op. 

 Hoe optimaliseert u uw website voor Voice Search?

Het is zeer eenvoudig om uw website te optimaliseren voor Voice Search. Het is belangrijk dat u daarvoor diverse stappen volgt. Door deze stappen te volgen optimaliseert u uw website voor Voice Search. 

Waarom  is Voice Search belangrijk?

Voice Search is up-coming. Door hier op in te spelen verbetert u de vindbaarheid van uw website. Op deze manier kunt u uw website zo aanpassen dat deze ook door middel van Voice Search hoog in de zoekresultaten eindigt. Bovendien bevordert Voice Search de lokale vindbaarheid van uw website. 

 Waarom is het belangrijk om mijn bedrijfswebsite aan te melden bij sites als Yelp en Google bussiness?

Steeds meer mensen zoeken via een stemassistent. Deze is gericht op het zoeken naar lokale bedrijven. Indien u uw bedrijf aanmeld bij Google Bussiness en Yelp, bevordert dit de vindbaarheid van uw bedrijf. 

 

 

Linkbuilding

In dit stuk benantwoord Mirweb alle veelgestelde vragen omtrent linkbuilding. 

Werkt linkbuilding nog?

Linkbuilding is niet meer het enige waar u zich op moet focussen. Het kan bijdragen aan een betere vindbaarheid van uw bedrijf. Toch, is het belangrijk dat u het toepast, maar u moet uzelf er niet op blindstaren. 

Is het belangrijk om gebruik te maken van linkbuilding?

Ja, want Google- en andere zoekmachines maken nog steeds gebruik van Linkbuilding. Ze meten websites daar nog steeds aan. Toch, is het niet meer het belangrijkste, het kan echter wel bijdragen aan een betere vindbaarheid. 

Social media beheer!

Social media beheer speelt een steeds belangrijkere rol. Dit komt vanwege het feit dat social media marketing zeer belangrijk is. Het is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Wilt u bekendheid voor uw bedrijf? Dan dient u gebruik te maken van social media. Dit bevordert de vindbaarheid van uw bedrijf. 

 Wat is social media beheer?

Social media beheer is het beheren van de social media pagina van een bedrijf. Dit is belangrijk om de online vindbaarheid van een bedrijf te vergroten. Veel bedrijven besteden dit tegenwoordig uit. Iemand die de social media beheert die: plaatst berichten, reageert op berichten, leeft zich in in de klant en onderhoudt contact met de klanten. 

Is social media beheer belangrijk?

Social media beheer speelt een steeds belangrijkere rol binnen de online marketing. Het is belangrijk omdat u voor online bekendheid een actief social media kanaal nodig heeft. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schroom niet om een vraag te stellen als het juiste antwoord er niet voor u bijstaat. 

Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share