De digitale revolutie is aangebroken. En we staan nog maar aan het begin. Na de industriële revolutie gaan wij een nieuwe revolutie in. Hij is al even gaande, maar nog lang niet op zijn hoogtepunt. We staan nog maar aan het begin. Het ontstaan van de computer en het internet zijn de aanzet geweest. Sinds de consument  en bedrijven de computer en het internet is zijn gaan gebruiken is het niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Winkelen, informatie opzoeken, advies raadplegen, bedrijven zoeken, alles doen we online. Je kan er dus niet meer omheen. Niet meer mee doen met de digitale revolutie is funest voor je bedrijf. Je kunt er niet meer onderuit. Helaas zijn er nog steeds veel bedrijven die niet of nauwelijks  gebruik maken van het internet. Zonde want het biedt zoveel mogelijkheden. Misschien heb je al besloten dat je verder moet met internet,maar weet je niet hoe? Allemaal dingen die een rol kunnen spelen. Hieronder vertel ik meer over het belang van internet en een website voor je bedrijf, en de mogelijkheden.

Websites zijn niet meer weg te denken

Websites zijn niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. Maar 25 jaar geleden waren websites nog niet zo gewoon. Toen waren er maar 50 van op de hele wereld. Bovendien werden websites toen voornamelijk gebruikt door universiteiten. Men had nog steeds het idee dat de dure hardware niet voor de gewone man geschikt was. Toch kwam daar omstreeks 1993 verandering in toen Mosaic verscheen met een eerste grafische vormgeving. Een website met alleen tekstuele informatie werd steeds meer vormgegeven. Aanvankelijk werden websites eerst met Gopher geschreven, maar het World Wide Web Consortium (W3C) stelde HTML voor. Daarna ging de opmars van websites door de toenemende verbindingssnelheid en de (goedkopere) hardware  steeds sneller.

Een webpagina is een online document (meestal) geschreven in HTML en bijna altijd beschikbaar via HTTP.

Digitaal visitekaartje

Tegenwoordig zijn websites zelfs de vervangingen van de papieren visitekaartjes. Wie geen website heeft die hoort er niet meer bij. Visite kaartjes zijn ooit in China ontstaan als aankondigings kaartjes voor visites bij de koning. Door Europese handelaren zijn ze ooit naar het westen gehaald, zij zagen de handigheid er wel van in. Aanvankelijk werden ze gebruikt voor: aankondigingen van feestjes, persoonlijk entreebewijs en dergelijke. Nu beschikt bijna iedereen over een visitekaartje. Ze zijn nog steeds handig, daar je een website niet zomaar in je broekzak kan stoppen. Je kan ze aan een klant geven. De perfecte promotie voor je bedrijf en je website. Eigenlijk is een  website een online visitekaartje van jouw bedrijf. Vroeger zocht je een bedrijf nog op in een telefoonboek of goudengids. Tegenwoordig gebruik je het internet. Een eigen website hebben is dus een absolute musthave, want ja bladeren in een Gouden Gids doet niemand meer.

Pixabay.com

Voordelen van het hebben van een website:

Het hebben van een website heeft veel voordelen. Natuurlijk dat je een online visitekaartje hebt. Daarnaast bestaat de Gouden Gids niet meer, dus is het niet meer dan logisch dat je op het internet gevonden wilt worden. Ben je goed vindbaar dan vindt een klant je snel. Je kan meer kwijt op je website over je bedrijf dan in een Goudengids advertentie of op een visitekaartje. Je kan wat vertellen over je visie, er staan contactgegeven op, referenties en reviews van klanten kunnen erop staan. Eigenlijk is een website een presentatie van jouw bedrijf in een notendop. Daarnaast kan het als voordeel hebben dat je meer klanten genereert van buiten jouw regio. Je bent namelijk in het hele land vindbaar en niet meer alleen maar in de regio sectie van de Goudengids. Het zou dus echt zonde zijn om geen website te hebben. Er zullen misschien ook wel wat nadelen zijn, maar die heb ik nog niet echt kunnen vinden. Zeker in het digitale tijdperk kan je niet meer zonder een website.

CMS staat voor: Content Management System!

Welke taal of systeem?

Je hebt er nu voor gekozen dat je toch een website wilt. Super! Mirweb kan u daar uiteraard mee helpen. Je kan een website op verschillende manieren maken. Programmeren in HTML is de meest bekende manier. Zeker vroeger omdat er toen nog geen CMS-systemen waren. Je kan er bij Myweb nog steeds voor kiezen om je website in HTML5 CSS3 te laten bouwen. Echter is dit best tijdrovend ( veel hogere kosten) en is je website niet standaard zoekmachine geoptimaliseerd. Geïntegreerde CMS-systemen (content-management-systeem ) beschikken namelijk over handige tools die het vinden van je website vergemakkelijken. Tuurlijk wil Mirweb er best een voor u programmeren. Maar als u de voordelen weet van een CMS-systeem (WordPress, Drupal, Joomla), dan weet u dat het nog meer voordelen biedt dan in HTML. Dit maakt HTML niet ondergeschikt. CMS bestaat ook voornamelijk uit HTML, echter is HTML en CSS3 er in samen gebracht, dit maakt het tot een sneller werkend systeem.  Maar voor een website van een klein of middelgroot bedrijf is een CMS-systeem het meest geschikt. Met een CMS-systeem kunt u namelijk zelf ook aanpassingen doen en zijn de kosten vaak lager.

Welk CMS-syteem?

U weet nu de voordelen van een CMS-systeem. U heeft er voor gekozen dat Mirweb deze voor u ontwerpt. Maar voor welk CMS-systeem kiest u nu? Dit is natuurlijk lastig uitleggen in een artikel. Het is echt persoonlijk. Het hangt echt geheel af van de wensen die u heeft. Een veel gebruikt en toegankelijk systeem is WordPress of Joomla. Hiermee krijgt u een eenvoudige en nette responsive website. Wilt u een webshop? Denkt u dan eens aan Prestashop of Magento. Wilt u een responsive website met iets meer mogelijkheden dan WordPress en Joomla? Dan komt u al snel uit bij Drupal.

U leest het al, de mogelijkheden zijn divers. Hiermee heb ik een kort beeld willen schetsen van wat er allemaal mogelijk is.  Door samen met u te onderzoeken en te kijken naar wat het beste bij uw wensen aansluit. U kunt altijd contact opnemen met Mirweb om uw mogelijkheden en wensen te bespreken.

 

Please follow and like us:
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share