Ezelsbruggetje
Copyright by Mirweb

Toen ik nog op school zat en voor managementassistent studeerde werd ik doodgegooid met de SMART term. Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Zelfs toen ik na afronding van deze opleiding aan de PABO studeerde omringende deze term mij de hele dag. Ik werd er toentertijd gek van, al vond ik het ook wel weer handig. Nu vele jaren later ben ik blij dat het er bij mij is ingestampt. Het is toch een handige leidraad om te gebruiken. Nu zult u zich wel afvragen: “ Waarom begint ze in dit artikel over SMART?” Daar kan ik heel duidelijk over zijn: ik begin er over omdat ik merkte dat ik met deze simpele term mijn doelen kan behalen. Nu heb ik voor mijzelf het doel gesteld om me meer in de metateksten te verdiepen en gedurende het schrijven van de ideale metatekst kwam ik erachter dat ik eigenlijk geen handig bruggetje voor mij metatekst heb.

Mijn bruggetje voor de perfecte metatekst!

Met SMART bereik ik mijn doelen altijd perfect. Toch merkte ik vandaag dat het bij het schrijven van een metatekst niet echt handig is. Een metatekst hoef ik namelijk niet te meten, hoeft niet tijdgebonden te zijn en realistisch is er ook niet echt in te plakken. Zodoende dat ik voor mezelf eens ben nagegaan en kwam ik op een eigen bruggetje uit. Of het al perfect is weet ik niet. Aldoende leert men, dus het kan best zijn dat ik in mijn leerproces nog wat bij schroef. Voor nu is het echter perfect.

Mijn metatekst moet:

  • specifiek zijn;
  • overtuigend zijn;
  • uitnodigend zijn;
  • duidelijk zijn.

Kortom mijn afkorting van mijn bruggetje om mijn doel voor de perfecte metatekst te bereiken staat afgekort voor: SOUD! Ik wil namelijk dat mijn metatekst specifiek en overtuigend is. Je wilt mensen immers informeren en niet te veel overbodige informatie geven. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat hij duidelijk is en uitnodigen zodat je mensen ervan overtuigd om op jouw pagina te klikken. Het is een leuk leerproces en ik kan meer leren van een metatekst dan ik dacht. Voorlopig ga ik dit bruggetje gebruiken en hoop ik dat ik steeds betere metateksten schrijf.

Please follow and like us:
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share