Tegenwoordig is online marketing niet meer weg te denken in onze marketingstrategie. Toch is een goede basis belangrijk om meer volgers en ook klanten te genereren. Zonder duidelijke basis doe je maar wat. Dit zorgt uiteindelijk voor een onoverzichtelijk rotzooitje en daarmee kom je niet tot de kern. Met als gevolg dat je jouw klanten minder goed bereikt. Daarom geef ik een aantal keer per week tips.

Hoe stel je een duidelijk doel?

We hebben kort aangegeven dat een goede basis begint met het stellen van een duidelijk doel. Maar hoe stel je dit duidelijk op? Eigenlijk is het heel makkelijk. Schrijf voor jezelf op pen en papier eerst eens wat dingen op die je wilt bereiken. Daarna ga je sorteren en wegstrepen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je twee dingen overhoudt waar je de komende tijd aan wilt werken. Dit is dus je doel.

Waarom zou je een doel stellen?

Ik heb zelf gemerkt dat als ik content maak en dit online zet een goede basis door het stellen van een doel echt helpt. Ik heb wel eens in het wilde weg artikelen geplaatst. Maar daarmee week ik steeds van mijn doel af, uiteindelijk bereikte ik niet wat ik echt voor ogen had.

Wat is belangrijk voor het stellen van een goed doel:

Houdt alles kort en krachtig.

Wees concreet in wat je wilt.

Heb geen haast, doe alles in stapjes.

Waarschijnlijk zijn er nog veel meer tips die ik aan je kan geven. Toch is dit al een goede basis om mee te beginnen. Met deze tips om een doel te stellen maak je die belangrijke basis.

Please follow and like us:
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share