Mirweb online marketing
Copyright by Mirweb

Online marketing is tegenwoordig het middel om bekendheid te krijgen. Je zet er je bedrijf mee op de kaart. Maar een strategie is belangrijk. Vaak hebben bedrijven geen goede strategie en doen ze maar wat. Ik wil samen met u de juiste strategie bepalen. Hieronder geef ik een aantal stappen en laat ik zien hoe je de juiste strategie ontwikkeld.

Volg deze stappen en ontwikkel de juiste strategie!

Stap 1: Ken jezelf!

Veel mensen die adviseren vaak om eerst je klant te kennen. Dit is natuurlijk belangrijk, maar als jij jezelf en je bedrijf niet kent kun je jouw klant ook niet kennen. Schrijf daarom eerst voor jezelf op: Wie je bent, wat je wilt bereiken, wat je visie is en ken jezelf goed. Dit is essentieel voor een goede online marketing strategie.

Stap 2: Stel je doel!

Je weet nu wie je bent. Nu is het tijd om een doel te stellen. Wat wil je bereiken? Waarom wil je dit bereiken? Een voorbeeld van een doel wat ik nu gesteld heb is: ” Ik wil mijn klant iets leren.”

Stap 3: Ken je klant!

Nu je jouw doel hebt opgesteld en jezelf kent is het belangrijk dat je jouw klant kent. Bedenk wat de klant wil leren. Een informatieve tekst is namelijk belangrijk. In dit geval nu ik dit artikel schrijf weet ik dat mijn klant het fijn vindt om te weten hoe online marketing in elkaar zit en wat ik doe. Dit weet ik door dat ik mijn klant heb leren kennen. Door online naar je concurrenten te kijken, jezelf te verplaatsen in je klanten, kom je erachter wat je klanten willen.

Stap 4: Bedenk wat je wilt!

Bedenk wat jezelf wilt. Wat wil je uitstralen? Hoe wil je iets over brengen? Wil je meer klanten? Wil je vertrouwen wekken? Ga eens voor jezelf zitten en zet eens op papier: ” Wat wil jij echt bereiken met je campagne?”

Stap 5: Bedenkt hoe je jouw klant wilt bereiken!

Je bent nu al aardig op weg en hebt al een strategie in je hoofd. Nu is de laatste stap aan de beurt. Voordat jij jouw strategie gaat inzetten is het belangrijk dat je weet: ” Hoe je jouw klant wilt bereiken?” In mijn geval heb ik bedacht dat ik dat door middel van een blog en FaceBook berichten wil doen. Op deze manier kun je jouw strategie beter toepassen.

Dit is natuurlijk maar een klein voorbeeld. Het is in ieder geval een begin en kan je echt helpen om de juiste strategie te ontwikkelen. Ik zou zeggen focus jezelf en veel succes!

Please follow and like us:
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
Share